over de voorstelling

 

Kostja heeft een droom. Hij wil toneelschrijver worden en theaterwereld op zijn kop zetten. Hij wil net zo beroemd worden als zijn moeder die actrice is. Maar zij heeft het druk met haar eigen leven en met haar minnaar, de succesvolle toneelschrijver Trigorin. En dan is er nog Nina, het vriendinnetje van Kostja. Als zij verliefd wordt op Trigorin is dat de lont in het kruitvat.

 

DE MEEUW van Tsjechov spelen we  omdat we dit jaar vijfentwintig jaar bestaan en omdat onze naam eraan ontleend is. Maar in de eerste plaats: omdat het gaat over theater, over jonge mensen en over grote dromen.  
Regisseuse Tatiana Pratley verzamelde zes acteurs om zich heen die hun theatercarrière ooit bij de Jeugdtheaterschool van Friesland begonnen. Inmiddels  zijn ze afgestudeerd aan verschillende toneelscholen en werkzaam bij theatergezelschappen in heel Nederland.  Met zijn allen nemen ze de klassieker van Tsjechov onder handen en maken hun versie van een van de mooiste stukken uit de toneelliteratuur.

 

Voorafgaand of na afloop van elke voorstelling zorgen de acteurs hoogstpersoonlijk voor de randprogrammering. Ze treden op met een liedjesprogramma, draaien plaatjes, houden interviews met bijzondere gasten of een nagesprek met de bezoekers.

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, Stichting Woudsend en het Leeuwarder Ondernemers Fonds