over de voorstelling

Drie broers zitten al een jaar op de bank. Hun vader is weg en hun moeder ligt te slapen. Ze eten elke avond patat, ze maken elke avond ruzie en ze vertellen elkaar elke avond hetzelfde verhaal. Ze hebben de wereld buiten de voordeur afgezworen nadat hun leven op zijn kop is gezet. Wat is er die avond op de kermis gebeurd?

Maar dan. Er wordt een danswedstrijd georganiseerd, in de supermarkt vindt een diefstal plaats en het wordt tijd dat de begonia's weer naar buiten gaan. Want hoe vastbesloten je ook bent om niets meer te willen met de wereld om je heen: op de bank blijven zitten is ook niet alles.

 

Aankomende professionals Wessel de Vries (1994) bedacht het concept voor de voorstelling en schreef de tekst. Hij is derdejaars student aan de schrijversopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Eerder kreeg hij lovende kritieken voor de rake, levensechte en geestige dialogen die hij schrijft voor theater en film, waaronder De Dansavond en Fast Forward bij Meeuw | jonge theatermakers. De voorstelling wordt gespeeld door vier jonge acteurs die onlangs een beroepsopleiding theater zijn gestart of die recent hebben afgerond.