over de voorstelling

Van je familie moet je het hebben. Een vader doodt zijn dochter. Dus doodt de moeder de vader. Dus wreekt de zoon de vader en maakt zijn moeder koud. 

Meeuw jonge theatermakers komt dit seizoen met De Oresteia: het aloude drama van wereldformaat. Regisseur Carlo Scheldwacht neemt het onder handen met elf jonge spelers en brengt het terug tot een pocketversie met de vraag waar we al tweeëneenhalf duizend jaar mee worstelen: als iedereen die een klap uitdeelt er ook een verdient, waar houdt het dan op? 

 

Bij elke voorstelling is er vanaf drie kwartier voor aanvang een programma van onze nieuwe afdeling Meeuw jonge onderzoekers!

 

  • Hoe zat het ook al weer met de Trojaanse oorlog? En Iphigeneia, wat was daar ook alweer mee? Voor deze vragen en meer kun je terecht bij de bijspijkercursus gegeven door Jeek ten Velden of de gebroeders Scheldwacht.
  • Ben je meer in voor een persoonlijke test? Doe dan mee met het gezelschapsspel ‘Wie ben ik eigenlijk?’ aan een van onze spelletjestafels in de foyer.  
  • En wil je naar aanleiding van de voorstelling van gedachten wisselen met een ter zake kundige? Schuif dan na afloop aan bij een van de advocaten, rechters of officieren van justitie die we hiervoor hebben uitgenodigd.

 

De nagesprekken worden mede mogelijk gemaakt door Rechtbank Noord-Nederland