Het Grote Onbekende – Het Imaginaire Eiland 2020-06-23T08:54:52+00:00

Het grote onbekende

Het bankje bij de viskraam in de haven van West, aangespoelde schelpen die dit jaar niet worden opgeraapt, de huurfiets met het rammelende spatbord, die fijne, vertrouwde objecten die zo bij Terschelling en Oerol horen: hoe zou het met ze gaan? Omdat we het dit jaar niet persoonlijk kunnen checken tijdens Oerol, schrijven de Jonge Schrijvers uit Friesland een brief aan de voorwerpen op Terschelling die we elk jaar zo graag zien. Onze rotsen in de branding, zou je kunnen zeggen. Die even uit het oog zijn, maar niet uit het hart.

Aan welk object zou jij een brief willen schrijven?

Meeuw Jonge Theatermakers en productiehuis Explore the North begeleiden talentvolle jonge auteurs uit Friesland: de Jonge Schrijvers. Samen met Oerol maken zij elk jaar het programma Het Grote Onbekende, een schrijfproject waarvoor de jonge makers het ‘Onbekende’ een gezicht geven. Vorig jaar waren de foto’s van onbekende mensen het onderwerp van de fantasie van de schrijvers, waarna een fysieke ontmoeting plaatsvond. Dit jaar zijn het geen mensen maar voorwerpen die we een gezicht geven, op afstand. Geen probleem, want de verbeelding kent geen grenzen.

Wie doen er mee?

Jonge schrijvers: Stijn Schootstra, Benthe Borsboom, Roelof Meijer, Iris Dicke
Concept: Hilde Mulder en Marleen Nagtegaal
Film en montage: Stijn Schootstra en Jurre Bokma
Productie: Coco de Haas
Publiciteit: Nienke Rullmann

Speellijst

Het Imaginaire Eiland is te zien van 15 t/m 19 juni via de website van Oerol.

Jonge schrijvers in levende lijve
Onze jonge schrijvers zijn digitaal op Oerol deze week, maar op vrijdag 26 juni zijn ze live te zien en te horen in De Westerkerk in Leeuwarden. Ze treden op met spiksplinternieuwe, tintelfrisse teksten die we samenvoegen in een theaterperformance. Dus: zin om er weer eens uit te gaan? Be our guest! En, o ja, van tevoren kun je een hapje eten in De Westerkerk.

Programma
18.00 – 19.15 – eten in het café
19.30 – 20.30 – Jonge schrijvers
20.30 – 21.30 – borrel in het café

Meer info en kaarten

De groene prullenbak

Het stryper wyfke

Het suikerbrood

Het fietszadel