de Jeugdtheaterschool

De leukste en beste jeugdtheaterschool van Friesland bestaat al 25 jaar en staat in Leeuwarden. Je leert er theater maken door lessen te volgen en in voorstellingen te spelen.

Je kunt bij ons beginnen als je 12 jaar of ouder bent. De lessen en repetities zijn op zaterdag en soms in de vakantie en worden gegeven door professionele vakdocenten. Plezier in theater staat voorop en er wordt keihard gewerkt.  

 

de lessen

Op de Jeugdtheaterschool leer je acteren. Er is volop ruimte om je te ontwikkelen. Je krijgt lessen en workshops in acteren, je stem, zang, dans en beweging. Je krijgt fysieke training en je werkt met teksten en muziek. Je leert je verbeelding en je fantasie te gebruiken. Je ontwikkelt durf en zelfvertrouwen. Je speelt alleen en met anderen. Je leert scènes bedenken en te maken. Er is een zolder vol spullen, kostuums en schoenen. En een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen. Dat kunnen we natuurlijk niet allemaal in één seizoen proppen. Wij zijn een school waar je langere tijd terecht kunt. 

 

de school

Je begint in de basisklas en van daaruit kun je verder naar vervolgklassen. Je schrijft je in principe in voor drie seizoenen. Maar soms blijven acteurs korter of langer. De lessen worden op zaterdag gegeven in de drie theater-studio's in ons gebouw aan de Oostersingel in Leeuwarden.

 

de praktijk

Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende producties: soms op basis van bestaande teksten, soms zelf verzonnen. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties in theaters, maar ook op locatie, op straat of op festivals; in- en buiten Friesland.


voor wie 

Als je echt voor theater wilt gaan, ben je bij ons aan het goede adres. Je kunt op de Jeugdtheaterschool beginnen als je 12 jaar bent of ouder en na het doen van een auditie waarbij je er ook achter kunt komen hoe het bij ons op school is. Ben je nog geen twaalf en / of wil je liever kortere cursussen te volgen? Dan kun je je inschrijven voor 10 x theaterles.

 

voorstellingen maken 

Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende soorten producties: soms op basis van bestaande teksten, soms zelf verzonnen. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties in theaters, maar ook op locatie, op straat of op festivals; in- en buiten Friesland.

 

van theater je vak maken

Er zijn elk jaar jongeren van de Jeugdtheaterschool die naar opleidingen voor het kunstvakonderwijs willen, bijvoorbeeld naar de toneelschool. Wij coachen onze acteurs bij het doen van auditie voor vervolgopleidingen.

 

Prijs: € 365,00 per seizoen. Inclusief 20 lessen, workshops, open podia, gratis koffie en thee .

 

minimaregelingen
Voor een bijdrage in het lesgeld kan het zijn dat je ouders in aanmerking komen voor minimaregeling van de gemeente Leeuwarden. Meer informatie en aanvraagformulieren vind je op www.leeuwarden.nl/minima.