over de voorstelling

100 jonge talenten op 1 podium

Het jaar dat Leeuwarden Culturele hoofdstad is vieren we met al het aanstormend podiumtalent dat Friesland rijk is. Meer dan honderd jonge acteurs, dansers en musici tussen de 12 en 20 jaar zijn te zien in deze muziektheaterproductie. Meeuw Jonge Theatermakers, het Frysk Jeugd Orkest en de Jeugd Dans Opleiding Fryslân laten zich van hun meest veelzijdige kant zien en horen. Een overdonderend spektakel waarbij je ogen en oren en adem tekort komt!

 

DE DANSAVOND is een verhaal van alle tijden over de zoektocht naar een onvergetelijke avond. Van hoge verwachtingen en hopen op die ene. Van moed verzamelen langs de kant en pijnlijke probeersels. Van knalhard afgewezen worden en zoenen bij de nooduitgang. De wereld staat niet stil, maar sommige dingen veranderen nooit.

 

LF2018
Vanwege het grote succes van De Dansavond in ons jubileumjaar 2015 én het feit dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad is wordt deze bijzondere voorstelling opnieuw in productie genomen. Omdat we willen laten zien dat Friesland niet alleen grote schaats- en turntalenten kent, maar ook een vruchtbare bodem is voor talent op het gebied van muziek, dans en theater. Met dezelfde regisseur, choreograaf en dirigent, maar met nieuw jong talent in de hoofdrol.

 

De productie is geïnspireerd op de film ‘Le bal’ van de Italiaanse filmregisseur Ettore Scola.

 

Meeuw Jonge Onderzoekers

Kun je doodgaan aan een gebroken hart? Is liefde trendgevoelig?

Deze en andere kwesties worden aan de orde gesteld in onze talkshow voorafgaand aan de voorstelling. Onze jonge schrijvers gaan in de weer met liefdesgedichten en natuurlijk wordt er gedanst!