Fast Forward #2

Als je oma zegt dat ze weer jong wil zijn, weet ze niet waar ze over praat. Want jong zijn: het is verschrikkelijk. Je leven is een duizelingwekkende achtbaan waar je kotsmisselijk uitstapt. Want je vriendje gaat vreemd, je date maakt het uit, je kat gaat dood, je zus is gemeen en je ouders vergeten dat je geen kind meer bent. Dus alle oma’s: koppen dicht, want jong zijn is een hel!

Het overdonderende succes van Fast Forward #1 smaakte naar meer. Daarom openen we het seizoen met een nieuwe serie ultrakorte theatervoorstellingen die je achter elkaar op één avond kunt zien. Fast Forwa rd is terug met Fast Forward #2: sneller dan ooit, faster than ever. Dus gordels vast en goed blijven zitten… Voor je het weet is het geweest.

Wessel de Vries (19) schrijft de teksten voor deze editie. Hij was acteur op de Jeugdtheaterschool en volgt nu de schrijversopleiding Writing for Perfomance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Hier kan je alvast een kaartje kopen!

Speellijst

Fast Forward #2 speelt op locatie (in Leeuwarden): in twee huizen, een achtertuin en  een garagbox rondom het Hagedoornplein in de na-oorlogse volkswijk Schieringen-Heechterp. Verzamelpunt is de Buurt- en Speeltuinvereniging Insulinde, Gaspeldoornstraat 2, Leeuwarden.

data
vrij 20 september 19.30 (try-out)
zat 21 september 19.30 (première)
di   24 september 19.30
wo 25 september 19.30
do  26 september 19.30
zat 28 september 19.30
zo  29 september 14.00
ma 30 september 19.30

Hier kan je alvast een kaartje kopen!

waar is het?
We verzamelen bij de Gaspeldoornstraat 2, het buurthuis Insulinde. Je auto en fiets kun je er gemakkelijk kwijt.

per auto en fiets
Het buurthuis ligt in Schieringen-zuid: tussen het Vliet / De Centrale, Kalverdijkje Zuid, Archipelweg en Kanaalweg. Vanaf de Archipelweg ga je bij de rotonde in tegengestelde richting als het Cambuurstadion. Je bent nu in de Esdoornstraat. Aan de rechterzijde zie je het houten buurthuis Insulinde.

per openbaar vervoer
Er rijdt een bus vanaf het Beursplein (vlakbij het station) naar de Archipelweg. Hier ben je vlakbij het buurthuis Insulinde aan de Gaspeldoornstraat/ hoek Esdoornstraat. Je kunt op lijn 3 (19.01 uur) en lijn 51  (19.03 uur) stappen. Dan ben je op tijd.

Wie doen er mee?

teksten Wessel de Vries
begeleiding teksten Carlo Scheldwacht
regie Lies v.d. Wiel, Wendy Viel, Akkemie v.d. Veen
spelers Eline Meijwaard, Ronald Kalter, Fardou Brouwer, Koen Glas, Kevin Postma, Anne Driessen, Berber Brouwer, Renée Rijpstra, Iliane Andringa, Ella Copini, Eline de Vries, Marco Westerhof
vormgeving Johan Klijn, Annemarie Klijn
grafische vormgeving Rob van Hoesel
marketing Berber van Oyen
publiciteit Hester Berkelmans
artistieke leiding Carlo Scheldwacht
productie Joukje Rondaan
kantoor Henny Postma
zakelijke leiding Hilde Mulder

Pers

Wat zeg het Friesch Dagblad van 23 september over de voorstelling? Klik hier

Ook de Leeuwarder Courant was bij de première. Voor het artikel klik je hier

“Jong zijn is verschrikkelijk” zegt Wessel de Vries op 18 september in de Leeuwarder Courant. Lees hier het volledige artikel.

En hij vindt toneelschrijven nog leuker dan acteren! Lees het hier in het Friesch Dagblad van 18 september.