De roep van de paardenbloem

Wie hoort de stem van de vader die alleen oud en nieuw moet vieren? Van de man die werkt als beveiliger van Poetin? Van de schoonmaker in een leeg kantoorpand? Of de roep van de paardenbloem in het park die door niemand wordt gezien, laat staan geplukt?

Als je jong bent, heb je vaak het gevoel dat er niet of nauwelijks naar je geluisterd wordt. En als je oud en alleen, eenzaam in een flat zit, is dat waarschijnlijk niet veel anders. Voor De roep van de paardenbloem schreven vier jonge schrijvers theaterteksten over woorden die niet gehoord worden, stemmen die vergeten zijn en mensen die niemand ziet.

Schuif aan bij een jonge schrijver

Lijkt  je het leuk om van een jonge schrijver te horen hoe ideeën ontstaan? Wat ze zo leuk vinden aan schrijven? Wat er ingewikkeld aan is? Of ze prof willen worden? Hoe oud ze zijn?

Schuif dan aan bij een jonge schrijver. Vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling zitten ze aan tafeltjes in de foyer om met jou een babbel te maken. En als je geluk hebt lezen ze ook voor uit hun werk wat ze zelf het beste vinden.

Wie doen er mee?

Jonge schrijvers Nina Los, Rixt Siderius, Lonneke Terpstra, Charlotte Westra begeleiding schrijvers Wessel de Vries met Caroline Mgata, Merel Staalstra, Mats Voshol (muziek) regie Carlo Scheldwacht vormgeving Josefine Smid lichtontwerp Koos de Vries techniek Rutger van der Hout productie Coco de Haas  publiciteit Nienke Rullmann Jonge onderzoekers Wendy Viel marketingadvies Jelma Dekker projectmedewerker Esmee de Haan fotografie Tryntsje Nauta grafisch ontwerp Wikke Meinsma artistieke en zakelijke leiding Hilde Mulder

JONGE SCHRIJVERS
Sinds 2018 werken we samen met  Explore the North aan een opleiding voor jongeren om ze aan het schrijven te zetten. Daarom wordt ook in de lessen van Meeuw volop aan het zelf maken van teksten gewerkt, waarmee we onze jongeren een bredere scholing geven in theatermaken.
Meer weten of de jonge schrijvers? Je leest het hier.

WIE IS WIE?

SCHRIJF JE AL LANG?

WAAR GAAT HET OVER?

WAT HEB JE GESCHREVEN?

WAT VERWACHT JE?