Meeuw bestaat 25 jaar!

In 2015 duiken we elke 25ste van de maand op met een aflevering van een serie bijzondere theatergebeurtenissen. Steeds eenmalig en kleinschalig. Elke keer op een andere locatie, met andere gasten en een onverwachte invalshoek. Met optredens van jonge podiumkunstenaars uit onze eigen stal. Wees erbij en laat je verrassen! – zondag 25 januari

HET GEVOEL VAN 25 – 25 januari
De aftrap is een theatrale talkshow op 25 januari.

Hoe is het om 25 jaar te zijn? Of te willen zijn? Hoeveel moeite kost het om 25 jaar getrouwd te zijn? Hoe is het om 25 jaar een kapperszaak te runnen? En wat betekent het om al 25 jaar vrienden te zijn?
Op 25 januari hebben we jubilarissen van diverse pluimage te gast die hierover een boekje opendoen in een theatrale talkshow

Meet & Greet jongerentheatermakers in Friesland – donderdag 25 juni
Maak jij theater? Met jongeren of kinderen? In Friesland?
Graag nodigen we je dan uit voor een bijeenkomst op donderdag 25 juni waarin je kennis kunt maken met iedereen die dat ook doet.

Talentontwikkeling: de stand in het land – zaterdag 28 maart (De Harmonie)
Talentontwikkeling is HOT. De afgelopen tien jaar schoten de initiatieven op dit gebied als paddenstoelen uit de grond. Maar wat weten we nu eigenlijk van elkaar? Wie zijn de spelers en waar staan ze voor? Welk verhaal zit er achter een project? Welk gezicht hoort bij welke naam? Bij wie moet je zijn met een brandende vraag? Op dit ini-congres krijg je de kans antwoorden te vinden op bovengenoemde zaken. Om meer overzicht te krijgen op het veld van Talentontwikkeling.

Jong zijn in Leeuwarden – zondag 25 oktober (HCL)
Hoe is het om op te groeien in de meest bejubelde én verguisde stad van Friesland? En hoe was het vijfentwintig, vijftig of honderd jaar geleden? Komt het ooit nog goed met je als je wieg in Leeuwarden stond Of is het een garantie voor een gelukkig en succesvol leven? Hoe dachten jonge mensen daar over in de loop der eeuwen en hoe kijken jongeren van nu er tegenaan?

We voelen Liwwarders van verschillende generaties aan de tand over de kwestie: o.a. Femke Feddema, Eric Ennema en Douwe Havenga.

Speellijst

Wie doen er mee?

MEEUW JONGE THEATERMAKERS wordt financieel mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân en Gemeente Leeuwarden.
De 25ste van de maand wordt financieel ondersteund door P.W. Janssen’s Friesche Stichting

Pers

Voor meer informatie of afspraken kunt u terecht bij Hester Berkelmans, publiciteit.

publiciteit@meeuw-jts.nl
058-2955040 of 06-24269990