TOEN RIJST NOG JONG WAS

We willen een hoop. Een goede band met je broer, een vakantie naar IJsland en eruitzien als Dionne Stax. Je zou willen dat David Bowie nog leefde, en dat je het lef had om te vertrekken naar waarheen dan ook. Je wil een date die precies zo verloopt als jij het in je hoofd hebt en dat je moeder eindelijk eens toegeeft dat het zit zoals het zit. Je wil ouder worden en wacht op de dag dat alles verandert, terwijl je tegelijkertijd hoopt dat alles altijd hetzelfde zal blijven. Veel willen, weinig kunnen. Iets waar we het afgelopen jaar allemaal mee te maken hebben gehad. Toch?

TOEN RIJST NOG JONG WAS is gemaakt op basis van teksten van vijf jonge schrijvers, gespeeld door drie professionele acteurs. Een co-productie van Meeuw jonge theatermakers en Explore the North.
Met producties als deze willen we een nieuw geluid laten horen van jonge schrijvers in het Friese schrijverslandschap.

Speellijst

Vrijdag 19 november om 19:00 uur tijdens Explore the North.

Locatie:
Westerkerk, Bagijnestraat 59, 8911 DN Leeuwarden

Kaarten:
Kaarten zijn verkrijgbaar via Explore the North:
www.explore-the-north.nl

Trailer

In de pers

“De acteurs slagen er in deze ‘jonge’ literatuur indringend in verhouding te brengen tot wat theater vermag te zijn: een speelhoek waar woorden als Legoblokjes een nieuwe wereld creëren” – Friesch Dagblad

Het Friesch Dagblad sprak met Carlo Scheldwacht en Iris Dicke over TOEN RIJST NOG JONG WAS. Lees hier het volledige artikel.

Wie doen er mee?

schrijvers: Benthe Borsboom, Iris Dicke, Rinske Dolstra, Tidde van Mourik, Fardau Nijboer
begeleid door: Caro Goldenbelt en Wessel de Vries
acteurs: Bart Harder, Karel Hermans, Rik Witteveen
regie: Carlo Scheldwacht
vormgeving: Josefine Smid
lichtontwerp: Koos de vries
productie: Coco de Haas (Meeuw), Esmee de Haan (Meeuw), Sander Koning (Explore the North)
publiciteit: Nienke Rullmann (Meeuw), Marinthe Vergonet (Meeuw) en Marcia Dijkstra (Explore the North)
artistieke leiding: Hilde Mulder
presentatie nagesprek: Joost Oomen

Jonge schrijvers

Jonge schrijvers is een initiatief van Meeuw jonge theatermakers in samenwerking met Explore the North. Jongeren vanaf 14 jaar krijgen lessen in schrijven. Met hun teksten worden door regisseurs en spelers theatrale performances gemaakt die geprogrammeerd worden op festivals van o.a. Explore the North. Een levendig, interdisciplinair schrijversklimaat in Fryslân, dat is wat we voor ogen hebben met deze samenwerking. Theater, performance en literatuur zijn de basis-ingrediënten.