Van oude dingen de mensen die voorbijgaan

We herdenken de Tweede Wereldoorlog door verhalen van de mensen die de oorlog hebben meegemaakt. We zijn op zoek gegaan naar verhalen over de oorlog aan de hand van spullen. Spullen die zijn achtergelaten, gestolen, die zijn zoekgeraakt of juist teruggevonden.

 En inderdaad: we hadden een theatervoorstelling in gedachten. Dat kon jammer genoeg niet. Maar we zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen. De spelers hebben zich gestort op allerlei andere manieren om hun verhalen te vertellen zodat jij als publiek er deelgenoot van kunt worden. En zo ontstond een online productie die jij straks op je scherm kunt zien. Animatie, film, rap, vlog, spoken word, muziek, mockumentary.  Op die manier ontstonden negen filmpjes van twaalf  jongeren van Meeuw jonge theatermakers. Ehm. Meeuw jonge filmmakers.

Vanaf 2 mei zetten we elke dag drie filmpjes op onze site. Zodat op 4 mei alle negen filmpjes te zien zijn. Op 4 mei is er een digitale foyer waarvoor we je graag uitnodigen om na te praten en vooruitlopend op 5 mei het glas met ons te heffen. Op 75 jaar vrijheid.

Wie doen er mee?

met Hester Douma, Anna Wytske Holwerda, Janne Herrema, Anna Heslinga, Elvis Khakichev, Bram Kuik, Tidde van Mourik , Bjorn Plat, Joost Smit, Jojanneke Taconis, Sterre van Wijk, Josefien Zielhuis Regie Carlo Scheldwacht montage en editing Stijn Schootstra en Jurre Bokma  technische coördinatie  Remko Smids productie Coco de Haas  publiciteit Nienke Rullmann fotografie Trynstje Nauta grafisch ontwerp Wikke Meinsma publieksprogramma Meeuw jonge onderzoekers Wendy Viel artistieke en zakelijk leiding Hilde Mulder

Speellijst

Van oude dingen de mensen die voorbijgaan was een online productie van op 2, 3 en 4 mei 2020.

Een productie in samenwerking met Theater na de Dam.

Digitale foyer 4 mei 20:15 uur

In een online livestream creëren we om 20.15 uur samen met ons publiek een digitale foyer. Volg het gesprek tussen de makers van de filmpjes en diverse gasten live op Facebook en Instagram. Waar dachten zij aan tijdens de 2 minuten stilte? Wat betekent vrijheid voor hen? Praat en denk mee en stel je vragen in de chat!