Welkom in Drachten - Festival Overmorgen - Meeuw jonge theatermakers

Welkom in Drachten

Een theatrale ervaring over de vraag wanneer een nieuwe plek een thuis wordt

Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid.

Meeuw jonge theatermakers en Schouwburg De Lawei gingen op zoek naar hun verhalen en interviewde tien mensen die door de jaren heen van elders naar Drachten kwamen. Hoe zagen hun eerste dagen in Drachten eruit? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen met de Drachtsters? Lukt het ze om van Drachten hun thuis te maken? Of blijft thuis altijd de plek waar je vandaan komt?

Iedere stad of dorp kent nieuwkomers, die daar – al dan niet vol verwachting- hun weg moeten vinden. Hoe is het om nieuwkomer te zijn? Vijf toekomstige makers (vier performers en één vormgever) met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers performances. Kom kijken naar hun solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig om je ergens thuis te voelen.

Entree: € 15,00 inclusief een drankje
Passepartout (3 voorstellingen): € 35,00

Speellijst

HEERENVEEN
Zo 4 sept 15:00 uur
Posthuis Theater
Bestel hier je kaarten

SNEEK
Zo 11 sept 15:00 uur
Theater Sneek
Bestel hier je kaarten

FRANEKER
Zo 18 spet 15:00 uur
Theater De Koornbeurs
Bestel hier je kaarten

DRACHTEN
Zo 25 sept 15:00 uur
Schouwburg De Lawei
Bestel hier je kaarten

LEEUWARDEN
Zo 2 okt 15:00 uur
Stadsschouwburg De Harmonie
Bestel hier je kaarten

Wie doen er mee?

Concept Carlo Scheldwacht en Wendy Viel Eindregie Wendy Viel Regieassistent Vanity Gerrits Makers Ronald Kalter, Stijn Schootstra, Jante Stekelenburg, Sybren van der Velde Kostuum en decor Leoni Pirenne Research en interviews Lisa Frenkel Techniek Roelof Nolles Productie Coco de Haas Fotografie Tryntsje Nauta