Loading...
Contact 2019-09-12T12:07:14+00:00

Wil je ons iets vragen, iets zeggen, iets van ons weten wat je niet op onze site hebt kunnen vinden? Bel of mail ons gerust. We proberen je zo snel mogelijk contact met je op te nemen. Hiernaast vind je ons algemene mailadres en telefoonnummer.

Volg Meeuw ook op social media!

Op de hoogte blijven van alle nieuwswaardigheden over Meeuw? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan mis je niks!

aanmelden nieuwsbrief

Meeuw Jonge Theatermakers

Oostersingel 70b
8921 GB Leeuwarden

058 – 295 50 40

info@meeuw-jts.nl

Wessel de Vries jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Het is niet zo gemakkelijk uit leggen wat je leert op de Jeugdtheaterschool. Bijvoorbeeld dat toneelspelen meer is dan gekke gezichten trekken en een tekst opzeggen. Je leert dingen durven die je anders niet zou durven. En dat je bijvoorbeeld niet zègt dat je boos bent, maar het laat zien. Dat je het bènt. Je moet het echt willen. En je moet echt wat willen leren. Als je denkt dat je het allemaal al kunt, heeft het niet zoveel zin!

Wessel de Vries
Abel Herman jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Weet je wat het is? Als je hier eenmaal zit, wil je er nooit meer weg. Ik vind het het leukst om dingen te leren die ik niet makkelijk kan. Bijvoorbeeld om binnen en buiten de jeugdtheaterschool te leren plannen. Dat zit zo. Bij een voorstelling komt best veel kijken. Je moet op tijd zijn, je teksten kennen, je spullen bij je hebben, samenwerken. Dat vond ik niet zo heel makkelijk. Maar dat kan ik nu gewoon.

Abel Herman
Tatiana Pratley jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Op een gegeven moment moesten er scènes voor een open podium worden gemaakt. Ik kreeg toen de opdracht om een scène te regisseren. Dat had ik helemaal niet verwacht. Maar blijkbaar hadden jullie gezien dat ik dat in me had. Dat is één van de dingen die de Jeugdtheaterschool bijzonder maakt. Er wordt naar je gekeken. Je wordt gezien. Ik voelde me serieus genomen. De Jeugdtheaterschool is echt een broeinest. Een plaats waar jonge mensen samen komen die iets wíllen. Dat is uniek. Ik had her en der in de provincie ‘iets met toneel’ gedaan, maar pas op de Jeugdtheaterschool was er de professionaliteit en kundigheid die ik zocht.

Tatiana Pratley
Tim Helderman jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Wat ik nu doe en hoe ik nu ben is bepaald door mijn tijd op de Jeugdtheaterschool in Friesland. Ik heb daar een fundament meegekregen waar ik op de toneelacademie lekker aan kon door bouwen en waar ik nu nog steeds op kan staan. Ik heb daar meegemaakt hoe leuk acteren is en ik heb daar het vertrouwen gekregen dat ik dat kon.

Tim Helderman
Ali Zijlstra jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

De Jeugdtheaterschool is de enige plaats in Friesland waar je serieus met theater bezig kunt zijn. Het is niet zo van ‘nu trek ik een blij gezicht en dan ben ik blij’. Je moet wat van jezelf laten zien. En het is ook gewoon een grote gekkenboel. Ik keek er de hele week naar uit. Nu ben ik actrice geworden. Al toen ik heel klein was wist ik dat een kantoorbaan niets voor mij is. Van theater word ik heel gelukkig.

Ali Zijlstra
Maas Muhren jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Theater is de leukste hobby die je kunt bedenken en Meeuw jonge theatermakers is daarvoor de leukste plek. Het zijn allemaal fijne mensen. Ze vragen veel van je. Maar ik vind dat normaal en vind leren leuk. De school was mijn tweede thuis. Inmiddels studeer ik aan de toneelacademie in Amsterdam omdat ik acteur wil worden.

Maas Muhren
Lourens van den Akker jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Toen ik naar de Jeugdtheaterschool ging was dat zeker niet met de bedoeling om professioneel acteur te worden. Ik was twaalf, had niet eerder echt iets met theater gedaan en voetballen vond ik minstens zo leuk. De Jeugdtheaterschool was een soort warm nest, waar de code was dat er alles kon. Zo’n school vormt je als jongere; je wordt over jezelf aan het denken gezet. Zonder de Jeugdtheaterschool was ik nu iemand anders geweest. Dan had ik nu waarschijnlijk op de sportacademie gezeten of bouwkunde gestudeerd.

Lourens van den Akker
Merel Staalstra jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Op de Jeugdtheaterschool heb ik mezelf leren kennen en heb ik vrienden voor het leven gemaakt . Zonder de JTS was ik een heel ander mens geweest! Het fijnst vond ik het om met een hele cast aan een productie te werken. Dat was echt fantastisch om te doen, en ook zwaar omdat je heel intensief bezig bent. Maar het eindresultaat was het allemaal waard. Nog steeds roep ik ‘hij is even van zijn padje!!’ als iemand iets geks doet. Dat  is nog een overblijfsel uit de repetitieperiode van Hamlet.

Merel Staalstra
Tessa Okkema jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Het leukste vind ik dat het echt een professionele school is. Er wordt veel van je verwacht en je wordt steeds uitgedaagd om nieuwe dingen te leren over acteren. Er zijn ook lessen in film en zelf deed ik vorig jaar mee aan de schrijversklas. Superleuk!

Tessa Okkema
Guido Dijkstra jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

De Jeugdtheaterschool heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb bij jullie geleerd om mijn grenzen te verleggen. Ik wilde destijds eigenlijk alleen maar dingen doen die ik goed kon. Maar jullie gaven me regelmatig een schop onder mijn kont, waardoor ik ook ander kanten van mezelf heb ontwikkeld.

Guido Dijkstra
Eva Meijering jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Op de Jeugdtheaterschool ontdekte ik dat er zoveel dingen waren die je kunt doen. Dat wat ik ooit had geleerd was nog maar een kruimeltje van de hele taart die je bij de JTS voorgeschoteld kreeg. Elke zaterdagmiddag kwam ik weer met een nieuw verhaal thuis. Het hele proces maakt voor mij waarom ik theater wil maken: een klein en persoonlijk verhaal zo uitbouwen tot het onontkoombaar wordt.

Eva Meijering
Djoeke Graswinckel jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Eerst wilde ik zeker weten actrice worden. Daarna leek iets met design me heel leuk. Maar nu wil ik iets met schrijven gaan doen denk ik. Naast de gewone lessen doe ik namelijk ook de schrijversklas. In de gewone lessen kom ik door het spelen van scènes en werken met teksten op ideeën om over te schrijven. En omgekeerd. Jullie durven dingen te vragen van ons als spelers. Daar leer je superveel van.

Djoeke Graswinckel