VOOR WIE?

les bij de jeugdtheaterschool

Je kunt op de Jeugdtheaterschool beginnen als je 12, 13 of 14 jaar bent. Je doet eerst auditie, zodat je er achter komt hoe het bij ons op school is en wij  kunnen zien of je geschikt bent om bij ons te beginnen. Ben je nog geen twaalf jaar? Dan kun je je via deze site inschrijven voor de Jeugdtheaterschool junior.

LESSEN

Er is bij ons volop ruimte om je te ontwikkelen. Je krijgt lessen en workshops in acteren, stem, dans en beweging. Je krijgt fysieke training en je werkt met teksten en muziek. Je leert je verbeelding en je fantasie te gebruiken. Je ontwikkelt durf en zelfvertrouwen. Je leert scènes te bedenken en te maken. En een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen. Dat kunnen we natuurlijk niet allemaal in één seizoen proppen. Wij zijn een school waar je langere tijd terecht kunt.

Zit je eenmaal bij ons op school? Dan wil je nooit meer weg! Je begint in de basisklas en van daaruit kun je verder naar vervolgklassen. Je schrijft je in principe in voor drie seizoenen. Maar soms blijven acteurs korter of langer. De lessen en repetities zijn op zaterdag en soms in de vakantie en worden gegeven door professionele vakdocenten. We hebben een eigen gebouw met theater-studio’s aan de Oostersingel in Leeuwarden

 

INSCHRIJVEN

Om erachter te komen of de Jeugdtheaterschool geschikt is voor jou en of wij vinden dat jij geschikt bent voor de Jeugdtheaterschool, doe je eerst auditie.

De audities voor seizoen 2021/2022 zijn al geweest. Het is dan ook niet meer mogelijk om je hiervoor in te schrijven. Zodra de auditie data voor seizoen 2022/2023 bekend zijn, zetten we dat hier op onze site.

inschrijven audities

SPELEN IN VOORSTELLINGEN

spelen in voorstellingen

Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende soorten producties: soms op basis van bestaande teksten, soms zelf bedacht. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties in theaters, maar ook op locatie, op straat of op festivals; in- en buiten Friesland.

VAN THEATER JE VAK MAKEN

Guido Dijkstra jeugdtheaterschool Meeuw jonge theatermakers

Er zijn elk jaar jongeren van de Jeugdtheaterschool die naar opleidingen voor het kunstvakonderwijs willen, bijvoorbeeld naar een theaterschool. Wij coachen onze acteurs bij het doen van auditie voor vervolgopleidingen.

WAT KOST HET?

€ 385,50 per seizoen: minimaal 20 weken minimaal drie uren les, meedoen aan workshops, open podia, gratis koffie en thee.

MINIMAREGELING

Voor een bijdrage in het lesgeld kan het zijn dat je ouders in aanmerking komen voor mimimaregeling van de gemeente Leeuwarden. Meer informatie en aanvraagformulieren vind je op www.leeuwarden.nl/minima