VOOR WIE?

Je kunt op de Jeugdtheaterschool beginnen als je 12, 13 of 14 jaar bent. Je doet eerst auditie, zodat je er achter komt hoe het bij ons op school is en wij kunnen zien of je geschikt bent om bij ons te beginnen. Ben je nog geen twaalf jaar? Dan kun je je via deze site inschrijven voor de Jeugdtheaterschool junior.

JEUGDTHEATERSCHOOL

Er is bij ons volop ruimte om je te ontwikkelen. Je krijgt lessen en workshops in acteren, toneel, stem, dans en beweging. Je krijgt fysieke training en je werkt met teksten en muziek. Je leert je verbeelding en je fantasie te gebruiken. Je ontwikkelt durf en zelfvertrouwen. Je leert scènes te bedenken en te maken. En een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen. Dat kunnen we natuurlijk niet allemaal in één seizoen proppen. Wij zijn een school waar je langere tijd terecht kunt.

Zit je eenmaal bij ons op de jeugdtheaterschool? Dan wil je nooit meer weg! Je begint in de basisklas en van daaruit kun je verder naar vervolgklassen. Je schrijft je in principe in voor drie seizoenen. Maar soms blijven acteurs korter of langer. De lessen en repetities zijn op zaterdag en soms in de vakantie en worden gegeven door professionele vakdocenten. We hebben een eigen gebouw met theater-studio’s aan de Oostersingel in Leeuwarden.

 

INSCHRIJVEN

Iedereen die naar de jeugdtheaterschool wil, doet eerst auditie. Je krijgt dan lessen waarin je allerlei opdrachten en oefeningen doet. Wij kunnen dan kijken of je geschikt bent voor de jeugdtheaterschool en jij kunt kijken of de jeugdtheaterschool wat voor je is.

Op 20 en 21 september zijn er weer audities voor schooljaar 2024-2025.
Deze audities duren twee dagen. Op vrijdag is de auditie van 18:30 – 20:30. Op zaterdag van 09:30 – 16:00 uur.

Wil je eerst even komen kijken? Dat kan! Meld je dan aan voor de proefles op zaterdag 14 september , tijdens Uit in Huis.
Workshop 1                          13:00 – 14:00 uur
Workshop 2                          14:30 – 15:30 uur

SPELEN IN VOORSTELLINGEN

Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende soorten producties: soms op basis van bestaande teksten, soms zelf bedacht. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties in theaters, maar ook op locatie, op straat of op festivals; in- en buiten Friesland.

VAN THEATER JE VAK MAKEN

Er zijn elk jaar jongeren van de Jeugdtheaterschool die naar opleidingen voor het kunstvakonderwijs willen, bijvoorbeeld naar een theaterschool. Wij coachen onze acteurs bij het doen van auditie voor vervolgopleidingen.

WAT KOST HET?

€ 442,50 per seizoen: 20 lessen (iedere zaterdag) van minimaal drie uren (je hebt dus eigenlijk 40 lessen), meedoen aan workshops, open podia, gratis koffie en thee.

MINIMAREGELING

Past het lesgeld niet binnen het budget van je gezin? Dan kun je je melden bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Heb je vragen? Mail dan naar friesland@jeugdfondssportencultuur.nl
De coördinator van het Jeugdfonds bij jou in de buurt kan je verder helpen!
Of bekijk hier de website van het Jeugdfonds, daar vind je alle informatie.