Het Grote Onbekende - Oerol

Het Grote Onbekende

2021: Elke week varen ze heen. En weer terug. Jonge Terschellingers die het eiland verlaten en varen naar de vaste wal, voor school. Hoe is het als tiener om met je ene been op het eiland te leven en met het andere op het vasteland?

2022: Na een veelbewogen jaar staan ze er nog. Of weer. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

2023: Hoe ziet de foto van volgend jaar eruit? Staan ze nog steeds op de kade? Of weer? Of inmiddels ergens anders?

In het programma Het Grote Onbekende gaan vier schrijvers met dit gegeven aan de slag. Het startpunt voor Het Grote Onbekende is een portretfoto van een jonge Terschellinger. De jonge schrijvers maken op basis van deze foto een verhaal. Tegelijkertijd zullen ook muzikanten hun interpretatie geven van de foto. Op Oerol staan de schrijvers en muzikanten voor het eerst oog in oog met de persoon achter de foto. Herkent de geportretteerde zich in het verhaal en muziekstuk waar zij de inspiratie voor is?

Meeuw jonge theatermakers en productiehuis Explore the North begeleiden talentvolle jonge schrijvers uit Friesland. Samen met Oerol maken zij het programma Het Grote Onbekende, een schrijfproject waarvoor jonge makers het ‘Onbekende’ een gezicht geven.

Wie doen er mee?

Jonge schrijvers Iris Dicke, Fardau Nijboer, Rinske Dolstra en Joey Haan concept Meeuw jonge theatermakers, Explore the North en Oerol Begeleiding jonge schrijvers Wessel de Vries en Caro Goldenbelt

Speellijst

Het Grote Onbekende is te zien van 13 t/m 16 juni om 15:45 uur tijdens Oerol, op De Betonning.
Om toegang te krijgen dien je in het bezit te zijn van een festivalbandje. Deze is verkrijgbaar via de website van Oerol.