Het stationsgebied van Leeuwarden, de band met je broer of zus, het gebit van je nichtje: alles verandert. Je knipt je haar af, je bakt een spacecake en in de Albert Heijn om de hoek kun je de weg niet meer vinden.

Deze locatieproductie is gemaakt met teksten van vijf van onze jonge schrijvers. Aanstormende kunstenaars die een nieuw geluid laten horen in het  Friese schrijverslandschap. Ze laten zien en horen dat taal zich ontwikkelt, strijken de rimpels uit de literatuur. Dat is precies de reden waarom Meeuw jonge theatermakers en Explore the North het nodig vonden een schrijfopleiding voor jongeren op te zetten. En met deze voorstelling laten ze van zich horen!

Kom kijken hoe hun teksten fantastisch materiaal bleken voor een licht absurde, vrolijk makende voorstelling over jonge mensen met heimwee naar vroeger.
Voor deze gelegenheid bouwen we de Westerkerk verder om naar een locatie in verval, waar de melancholie naar tijden die geweest zijn welig tiert.

Zondag Schrijf Brunch

Doe mee aan de Zondag Schrijf Brunch op  zondag 17 maart en volg een mini-workshop van schrijver Wessel de Vries! Neem zelf de pen ter hand en schrijf op basis van dezelfde opdrachten als de schrijvers van de voorstelling. Tussen de inktvlekken en regels door geniet je van een heerlijke zondagse brunch. Ervaring en talent is totaal geen vereiste. Plezier en nieuwsgierigheid des te meer!

Zondagse schrijf wandeling
Vanwege te weinig aanmeldingen gaat de zondagse schrijvers wandeling helaas niet door.

Bestel hier je tickets en voeg een bovenstaande arrangementen toe aan je bestelling.

Speellijst

Alles is een scheermes is een locatieproductie en wordt gespeeld in de Westerkerk (voormalig Theater Romein), Bagijnestraat 59 Leeuwarden.

Donderdag 14 maart om 20.00 uur
Vrijdag 15 maart om 15:30 uur – UITVERKOCHT
Vrijdag 15 maart om 20.00 uur – UITVERKOCHT
Zaterdag 16 maart om 20.00 uur
Zondag  17 maart om 15.00 uur

Bestel hier je tickets.

Wie doen er mee?

teksten Robin Bodde, Djoeke Graswinckel, Sterre Henke Hofma, Elise Smit, Sybren van der Velde met Eva Meijering en Rik Witteveen, Robin Bodde, Hester Douma, Wilmer Haijma, Elise Smit begeleiding schrijvers Wessel de Vries regie Carlo Scheldwacht vormgeving Marlies Schot productie Coco de Haas, Explore the North – Johan de Vries artistieke leiding voorstelling Hilde Mulder artistieke leiding jonge schrijvers Lân fan Taal – Marleen Nagtegaal