Let’s say goodbye with a smile, dear, just for a while, dear, we must part. Don’t let the parting upset you, I’ll not forget you, sweetheart.

 

Je broer vertrekt naar een ver buitenland voor een nieuwe baan. Jij blijft achter in je Friese dorp. “Tot ziens, we houden contact. We bellen en schrijven”, beloof je elkaar. En dan breekt de oorlog uit. Contact? Telefoonlijnen werken niet meer en je hebt geen idee of je brieven nog aankomen. Waar de ander is, hoe het gaat en of die nog leeft: je kunt er enkel naar raden. Je wordt heen en weer geslingerd tussen radeloosheid en stille hoop op een goede afloop.

‘We’ll meet again’ is geïnspireerd op het boek ‘Sesi’ van de Friese Nynke Sietske de Vries en vertelt het waargebeurde verhaal van een zus in het Friese Pingjum en haar broer in Nederlands Indië die in de Tweede Wereldoorlog elkaar brieven schrijven en een dagboek bijhouden. Voor later. Als ze elkaar weer terugzien.

Negen spelers van Meeuw jonge theatermakers deden onderzoek naar brieven, dagboeken en getuigenissen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Het verslag van hun onderzoek laten zij zien in deze theatervoorstelling, ter gelegenheid van de Nationale Herdenking op 4 mei. De productie kwam tot stand in samenwerking met Theater na de Dam in Amsterdam.

Zaterdag 4 mei is er een bijzonder theaterprogramma in samenwerking met Tryater.
Na een kort interactieve inleiding spelen onze jongeren de voorstelling We’ll meet again.

Om 20.00 uur is er de mogelijkheid om met zijn allen de twee minuten stilte in acht te nemen. Aansluitend, om 21:00 uur, is er bij Tryater de Theater na de Dam – lezing met het stuk Verloren Vader van Tom Lanoye. Deze tekst wordt op 4 mei in heel het land gelijktijdig door verschillende theatergezelschappen voorgelezen.

Bij de voorstelling van 19:00 uur is het mogelijk om de lezing van Tryater bij de bestelling toe te voegen. Wij geven deze reservering dan door aan Tryater.

Speellijst

data en tijden
vrijdag 3 mei 18.30 uur
zaterdag 4 mei 18.30 uur en 20.30 uur
Op 6, 7 en 13 mei wordt de voorstelling voor scholen gespeeld

locatie
Meeuw jonge theatermakers, Oostersingel 70b Leeuwarden

Bestel hier je tickets.

Wie doen er mee?

met Jurre Bokma, Sterre Henke Hofma, Anna Wytske Holwerda, Tessa Okkema, Stijn Schootstra, Joost Smit, Emma Tromp, Boyd van der Veen, Finn Wright regie Carlo Scheldwacht productie Coco de Haas publiciteit Nienke Rullmann  fotografie Trynstje Nauta marketing Jelma Dekker kantoor Henny Postma publieksprogramma Meeuw jonge onderzoekers Wendy Viel artistieke en zakelijke leiding Hilde Mulder met dank aan Janne Herrema, Rémy Jamin, Sterre Joore, Koen Visser