Loading...
Jeugdtheaterschool 2019-04-18T09:54:16+00:00

VOOR WIE?

Als je echt voor theater wilt gaan, ben je bij ons aan het goede adres. Je kunt auditie doen voor de Jeugdtheaterschool als je tussen de 12 en 15 jaar bent. Plezier in theater staat voorop en er wordt keihard gewerkt. Nieuwsgierig of dit iets voor je is? Meld je dan aan voor een open les op 14 juni door een mail te sturen naar info@meeuw-jts.nl

LESSEN

Op de Jeugdtheaterschool leer je acteren. Je krijgt lessen en workshops in acteren, stem, zang, dans en beweging. En je werkt met teksten en muziek. Je leert je verbeelding en je fantasie te gebruiken. Je ontwikkelt durf en zelfvertrouwen. Je speelt alleen en met anderen. Je leert scènes bedenken en te maken En een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen. Dat kunnen we natuurlijk niet allemaal in één seizoen proppen. Je schrijft je in principe in voor drie seizoenen. Maar soms blijven acteurs korter of langer. Je begint in de basisklas en van daaruit kun je verder naar vervolgklassen. De lessen en repetities zijn op zaterdag en soms in de vakantie en worden gegeven door professionele vakdocenten.

INSCHRIJVEN

Om erachter te komen of de Jeugdtheaterschool geschikt is voor jou en of wij vinden dat jij geschikt bent voor de Jeugdtheaterschool doe je eerst auditie. De audities worden gehouden op 28 en 29 juni. Je krijgt dan lessen van verschillende docenten in verschillende vakken. Voorafgaand aan de auditie hebben we een open les op 14 juni.

inschrijven audities

Ben je 10,11 of 12 jaar?  Dan kun je je inschrijven voor de Jeugdtheaterschool Junior.

JTS Junior

SPELEN IN VOORSTELLINGEN

Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende soorten producties: soms op basis van bestaande teksten, soms zelf verzonnen. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties in theaters, maar ook op locatie, op straat of op festivals; in- en buiten Friesland.

VAN THEATER JE VAK MAKEN

Er zijn elk jaar jongeren van de Jeugdtheaterschool die naar opleidingen voor het kunstvakonderwijs willen, bijvoorbeeld naar de toneelschool. Wij coachen onze acteurs bij het doen van auditie voor vervolgopleidingen.

WAT KOST HET?

€ 365,00 per seizoen: minimaal 20 weken minimaal drie uren les, meedoen aan workshops, open podia, gratis koffie en thee.

MINIMAREGELING

Voor een bijdrage in het lesgeld kan het zijn dat je ouders in aanmerking komen voor mimimaregeling van de gemeente Leeuwarden. Meer informatie en aanvraagformulieren vind je op www.leeuwarden.nl/minima