Agatha

een intieme locatievoorstelling op een afgelegen boerderij

Ze ontmoeten elkaar voor het laatst in een verlaten huis. Het huis vol herinneringen, waar ze hun vroege jeugd doorbrachten. Buiten strekt het land zich uit en het is zo stil dat je in de verte de zee kunt horen. Nog één keer herinneringen ophalen. Voor het laatst hun geheimen van vroeger delen. En dan het afscheid. Voorgoed. Agatha is een voorstelling over de verborgen liefde tussen twee jonge mensen.
De Franse schrijfster Marguerite Duras schreef Agatha in 1981 en situeerde het verhaal in een verlaten badplaats in Normandië. Regisseuse Tatiana Pratley verplaatst het verhaal naar een oude boerderij in het stille, weidse Noorden van Friesland. Een afgelegen plek waar weggestopte herinneringen weer tot leven komen.
Voor deze voorstelling nodigde ’n Meeuw drie jonge professionele makers uit, waarvan twee hun theaterloopbaan begonnen op de Jeugdtheaterschool van Friesland.

Wie doen er mee?

spelers Annemaaike Bakker, Benja Bruijning
regie Tatiana Pratley
vormgeving Johan en Annemarie Klijn
techniek Marcel Smidt

Pers

recensies

‘De kracht van de voorstelling zit ‘m in alles wat niet wordt gezegd. (…) De twee acteurs slagen er in om grote spanning op te bouwen, die extra voelbaar wordt in de stiltes die er in het stuk zitten en zijn apotheose krijgt wanneer de laatste zinnen zijn uitgesproken. Knap gedaan.’

(Friesch Dagblad)

‘In de atmosfeer die Duras en regisseur Tatiana Pratley oproepen bevinden de karakters zich op een eiland in de mist waarachter de buitenwereld vervaagt. (…) Mooi om te zien dat deze oud-spelers van de Jeugdtheaterschool het aandurven om zonder toestanden of spektakel de diepte in te gaan.’

(Leeuwarder Courant)