De achtste dag van de week

De achtste dag van de week is een voorstelling over vastberaden jonge mensen die hartstochtelijk proberen hun eigen weg te vinden in het leven, ook al is de dagelijkse realiteit anders dan ze zouden willen.

Agnieszka woont met haar ouders en broer in een klein huis in Warschau. Ze is verliefd op Pjotr, maar heeft geen plek om met hem alleen te zijn. Zelfs op straat worden ze in de gaten gehouden.  Agnieszka hunkert naar ruimte voor zichzelf.  Vier muren, een deur die op slot kan en stilte, meer heeft ze niet nodig.

lunchchvoorstelling op locatie

https://meeuw-jts.nl/site/images/uploads/voeding_gezondeten.jpgDe voorstelling speelt natuurlijk een aantal avonden maar voor iedereen die er overdag ook wel eens tussenuit wil zijn er een aantal lunchvoorstellingen. Op een bijzondere locatie in het hartje van Leeuwarden in een voormalige theaterzaal: Sacramentsstraat 24.

Marek Hlasko
De voorstelling is gebaseerd op ‘De achtste dag van de week’ van de Poolse schrijver Marek Hlasko, die 22 jaar was toen hij deze novelle schreef. Het was toen 1956; het communisme in Oost-Europa vierde hoogtij. De personages van Hlasko zijn veelal dromers die buiten de gemeenschap staan en die zich – net als Hlasko – niet thuis voelen in de wereld die hen omringt. De vertaling van ‘De achtste dag van de week’ is van Karol Lesman.

Speellijst

De voorstelling wordt gespeeld in de Sacramentsstraat 24 in Leeuwarden
za 6 april 20.00 (première)
wo 10 april 12.30 + 20.00 uur
do 11 april 12.30 + 20.00 uur
vrij 12  april 12.30 + 20.00 uur
zo 14 april 15.00 uur
wo 17 april 12.30 + 20.00 uur
do 18 april 12.30 + 20.00 uur
vrij 19 april 12.30 + 20.00 uur

Kaarten kun je nu al bestellen

bereikbaarheid
De locatie van de voorstelling is op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station. Er zijn twee parkeergarages op loopafstand: Parkeergarage Hoeksterend ligt op slechts 400 meter maar is na 22.00 uur onbemand. Uitrijden blijft altijd mogelijk! Parkeergarage Zaailand, op ongeveer 1 kilometer afstand, is echter 24 uur per dag open en bemand.

Wie doen er mee?

regie Tatiana Pratley
acteurs Len Pillen, Nuria Zantman
vertaling Karol Lesman
dramaturgie Nina Slagter
vormgeving Marlies Schot
lichtadvies Tim van ‘t Hof
soundscape Ben Vrielink
grafische vormgeving Rob van Hoesel
publiciteit Hester Berkelmans
productie Joukje Rondaan
administratie Henny Postma
artistieke en zakelijke leiding Hilde Mulder

Pers

Leeuwarder Courant van 8 april:

“Talent van Meeuw zorgt voor kippenvel”

Lees hier de volledige recensie!

Fries Dagblad op 11 april: 

“Een parel van een voorstelling”

Lees hier de volledige recensie.