Nacht van de filosofie

Tijdens de Nacht van de filosofie nemen zes jonge schrijftalenten tussen de 15 en 18 jaar je mee in hun zoektocht naar de waarheid. De waarheid? Welke waarheid dan? Zal er iets worden opgebiecht? Wordt het ongemakkelijk misschien? Wordt het gevaarlijk? Zodat jij de komende nachten wakker ligt? Of zal poëzie veiligheid bieden in deze tijden van nep en namaak?

Wat we zeker weten is dat onder begeleiding van dichter en toneelschrijver Yentl van Stokkum de jonge schrijvers van Meeuw de afgelopen maanden gedichten hebben geschreven. Binnen deze gedichten verhouden zij zich zo breed mogelijk tot het thema waarheid. Op zaterdag 18 april zullen zij hun mooiste teksten eenmalig presenteren.

Meeuw jonge schrijvers is een samenwerking tussen Meeuw jonge theatermakers en Explore the North. Talentvolle jonge schrijvers krijgen lessen in het schrijven van poëzie, proza, theaterteksten en alles ertussenin. Naast de lessen treden ze op op festivals om hun beste teksten te performen. Doel is: een nieuwe generatie schrijvers met Friese roots.

Meer info en kaarten klik hier .

Wie doen er mee?

Meeuw jonge schrijvers Benthe Borsboom, Iris Dicke, Rinske Dolstra, Bram Kuik, Tidde van Mourik en Joost Smit.