Oorlog

jonge mensen in tijden van oorlog

In Nederland kennen we oorlog vooral van het nieuws, van spannende films of van de geschiedenisles. En misschien van verhalen van opa’s of oma’s. Verder denken we er niet zoveel aan. Toch is oorlog voor veel jonge mensen op de wereld iets van alledag. Ze worden van huis verdreven, ouders. Een enkeling ontsnapt en vindt asiel in bijvoorbeeld Nederland. Nederlandse jongens en meisjes worden op hun beurt steeds vaker naar oorlogsgebieden gestuurd.
Regisseur Carlo Scheldwacht en zijn acteurs gingen op zoek naar wat oorlog doet met het leven van jonge mensen. Hoe die gedwongen worden onmogelijke keuzes te maken en moeten zien te overleven, wat er ook gebeurt. In stukken van Shakespeare vonden zij verhalen van jonge mensen in tijden van oorlog. Verhalen die de ongemakkelijke gedachte oproepen dat jij één van hen had kunnen zijn.

Wie doen er mee?

spelers Ali Zijlstra, Nuria Zantman, Laurens van der Woude, Carlijn Wagendorp, Domenica Tundo, René Thie, Sanne Schuhmacher, Len Pillen, Jon Metz, Bart Harder, Minke Gommer, Femke Buijs
regie Carlo Scheldwacht
regie-assistentie Sander Kalsbeek
decor Sacha Zwiers
kostuums Marike Kamphuis
licht Gé Wegman
video-ontwerp Morgana Machado Marques
techniek Arnold Markerink, Vincent Boon
marketing Antine Zijlstra
artistieke en zakelijke leiding Hilde Mulder